Gewenning in Hong Kong - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Leon en Natasja - WaarBenJij.nu Gewenning in Hong Kong - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Leon en Natasja - WaarBenJij.nu

Gewenning in Hong Kong

Door: Leon en Natasja

Blijf op de hoogte en volg Leon en Natasja

19 September 2010 | Hong Kong, Hong Kong

Láy hó!
Na bijna een maand of 3 hebben we toch weer iets te vertellen. Minder updates dan eerst tijdens onze reis, tja we beleven gewoon niet meer zoveel als toen.
Ons leventje hier heeft inmiddels een redlijk vergelijkbaar ritme opgepikt als we ook van thuis gewend zijn. De grootste verschillen zitten hem in de vrije tijd.
Thuis spelen familie en vrienden daar een flinke rol in en hier niet. Verder weet je in je eigen omgeving precies waar je naartoe moet voor iets gezelligs, leuks, iets lekkers te eten of te drinken en ook waar je heen moet om iets te regelen (telefoon, bankzaken, aanschaf van bepaalde practische dingen). Het is soms natuurlijk wel eens lastig om dat hier allemaal uit te zoeken want alles werkt nét iets anders als thuis. Maar van de andere kant is dat wel de charme / uitdaging om je over te geven aan de locale gebruiken en het op die manier te doen.
Ons appartementje is helemaal ons thuis, heerlijk om (bijna) al onze eigen spulletjes om ons heen te hebben. Het is niet groot maar we hebben plek genoeg voor ons zelf. En omdat we 12 hoog zitten ook nog eens verassend rustig, wat dat betreft zou je niet zeggen dat we midden in Hong Kong zitten
Inmiddels heb ik (natasja) een abonnementje afgesloten bij een yoga/pilates school, wat me erg goed bevalt.Tussen de pilates en stretchlessen door doe ik ook 2 x per week mee met cycling (spinning) wat een hele goede afwisseling is! Het zijn veelal Cantonese dames die zich daar ook in het zweet proberen te werken en ik begin ook steeds meer contact met ze te krijgen. Ik ben al verschillende keren met één van hen wezen lunchen. Ook al is heteen uurtje of 4 in de middag, ze gaan altijd iets eten. Geen kop koffie of iets dergelijks nee eten. Zo heb ik van Emmy (bijna alle cantonezen hebben ook een westerse naam) al verschillende goede tips gekregen. Ze neemt me mee naar de Cantonese keuken, en laat me kennis maken met Chinese gebruiken. We beginnen elkaar steeds beter te kennen en dus worden die lunches ook steeds gezelliger.
Het Cantonees/ Chinees leren hebben we een beetje laten varen.. Cantonees wordt alleen hier in Hong Kong gesproken en hier kun je je prima met Engels redden en hier in Hong Kong Chinees leren is net zoiets als in Londen Franse les gaan halen....
Op het werk heb ik zo’n 10 collega’s. Eén Amerikaan (mijn baas), een Australier en de rest zijn allemaal Chinezen. Stuk voor stuk erg vriendelijke en behulpzame collega’s! Ook hier was het opbouwen. Er was niets wat ik over moest nemen. Niets dan een paar ideeen waarvan mijn baas dacht dat er wel iets van te maken zou zijn. Helemaal vanaf het begin beginnen en stukje bij beetje opbouwen dus. Heel erg interessant maar het duurt wel even voordat de boel “op toeren”is. Inmiddels al een paar keer naar China geweest om leveranciers te bezoeken en ook kennis te maken met onze Chinese fabriek. Dat laatste vooral om de samenwerking met onze kantoren in Europa (die ik allemaal ken vanuit mijn vorige Minelco periode) proberen te verbeteren.
Wat we verder zoal samen in onze vrije tijd doen is voornamelijk de stad verkennen. Verschillende natuur trails lopen, de omliggende eilanden bezoeken (liggen zo’n 25min met de ferry hier vandaan) en lekker veel verschillende hoogstaande, culinaire gerechten van hier eten!! Verder heb ik (Leon) vorige week de eerste oefenwedstrijd van het seizoen met een Hong Kongs handbalteam meegespeeld! (de spierpijn begint langzaam weg te trekken...) en hebben we gisteren allebei deelgenomen aan onze eerste Lacrosse training. Die sport laat zich het best omschrijven als een mengeling van hockey, handbal en ijshockey, een contactsport op een voetbalveld waarbij je de bal overspeelt met een stok met aan het uiteinde een netje. Als je er nou nog niks van snapt: klik link: http://www.youtube.com/watch?v=rWXziseRdkY
Ook zijn we een weekendje naar Macau geweest, het Las Vegas van China! Best leuk om een gokkend China te zien maar vooral ook de oud Portugese binnenstad van Macau die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat.
Komende week hebben we hier een feestdag en gaan wij een lang weekend naar Shanghai waar nu de wereldtentoonstelling gehouden wordt. En waar we dus veel zin in hebben! De Shanghai dumplings moeten erg lekker zijn...
Vanaf oktober gaan we visite krijgen! We kijken er nu al naar uit om te laten zien wat voor ons inmiddels redelijk normaal gworden is. Het zal heerlijk zijn om weer wel familie en vrienden om ons heen te hebben ( en natuurlijk) ook weer bevoorraad te worden met kaas, port, likeur 43, de juiste cd’s etc,etc... Haha!
Kortom wij redden osn hier wel, de opstart periode zit er zo’n beetje op en vinden we steeds beter onze plek hier!
Groeten van ons

• 19 September 2010 - 13:36

Juut:

Wauw....Heerlijk om jullie zo te zien en te lezen! Suc6 dushi's,ervaringen voor het leven...
    Tot Skypie's,

Dikke kus @ Bonaire

• 19 September 2010 - 13:49

Paul & Lieke:

Ni hao,

Ziet er goed uit! En erg vet dat je ook daar een handbalwedstrijd meegespeeld hebt. Vergelijkbaar niveau... Kan me voorstellen dat het voelt als een dove in een team. De foto's zijn ook veelzeggend, de draai is gevonden inderdaad.
    Tibet halen we net niet maar de laatste plaats in China tegen Tibet aan geeft een aardige indruk hoe het daar moet zijn.
    Nogmaals erg jammer dat we elkaar niet treffen in jullie nieuwe hometown, maar goed om te lezen dat oktober een goede maand wordt.

Groetjes vanuit Zhongdian

• 19 September 2010 - 13:51

Twan:

Dat van die taalcursus vind ik maar een slappe smoes hoor hahahaha, nee even zonder dollen: keep us posted! Goed bezig daaro. Had je veel gescoord vanaf de cirkel trouwens?

• 19 September 2010 - 14:28

Anja Goossens:

Goed in actie jullie. Da's wel een harde sport; wordt veel gemept. Ook veel lol gemaakt, lijkt me.
    Die kookcursus is ook weer een hele nieuwe ervaring. Was het lekker?
    Prachtig om te lezen en te zien dat jullie je lekker thuis voelen op dit nieuwe stekkie.
    Doorgaan zo en veel plezier met alles wat op jullie pad komt.
    Groetjes vanuit Nimwegen (ook 'n prachtige stad)

• 19 September 2010 - 17:49

Maaike:

Hee Leon en Natasja,
    Wat leuk om jullie verhaal te lezen. Het moet heel fijn zijn om een plek die zo vreemd is, je thuis te kunnen gaan noemen. Wat zullen jullie je wereldburgers voelen! Leuk voor je dat je leuke contacten opdoet, Natas.
    Geniet maar van alle bijzondere en unieke ervaringen die jullie opdoen.
    Liefs!

• 20 September 2010 - 07:31

Christel:

Lekker verslag en foto's, althans ik het nog gaver vond om jullie gister lekker gezien te hebben met de nodige klets.
    Carlo nog een schepje er bovenop erna, hoorde ik, haha.

groetjes aan Emmy van je nederlandse frietje Christel

• 20 September 2010 - 18:03

Sandra:

Geweldig om te zien hoe jullie daar inmiddels jullie leven opgepakt hebben en jullie draai gevonden hebben. Het lacrosse ziet er wel spectaculair uit. Beetje lomp?? Geniet er van. Groetjes Sandra

• 20 September 2010 - 18:14

Maria:

Hoi Natasja en Leon,
    Geweldig, jullie verhaal.
    ik dacht zal eens een keer kijken of ze nog leven, en voilla, meteen in beeld.Kei schon, zo'n nestje in HongKong gebouwd, en dan die temperaturen,ga gewoon door,zo je nu bezig bent, maar wel blijven lachen Natasja,als je aan het koken bent,de kip kan er ook niets aan doen, dat jij die zo vast moet pakken.
    Groeten van Maria, en Adriaan

• 20 September 2010 - 19:21

Ine Hendriks:

Hoi Leon en Natasja.
    Leuk te lezen dat jullie steeds meer gesetteld zijn.
    Verder is onze Joey overmorgen jarig. Als jullie zin en tijd hebben, we vieren het vanaf een uur of 2.
    Lenny dacht dat jullie wel niet zouden komen...
    succes met de sport, het werk en de varkensoren.
    groeten, Ine

• 25 September 2010 - 15:46

Irma:

Leuke foto's!! We hebben dan wel jullie appartement gezien via skype, maar dit is erg leuk. Vooral de "gewone" dingen als de straat waar jullie wonen en jullie c-1000. Doet me trouwens denken aan die reklame over "ons bier" maar die zullen jullie wel niet kennen...

• 05 Oktober 2010 - 08:04

Janneke & Jaap:

Ha luitjes,

Eindelijk weer een teken van leven. Zo te horen is vooral het eten een groot onderdeel van de dag, haha. Wist je dat kantonezen het gezegde hebben 'Alles dat loopt, zwemt, kruipt of vliegt met de rug richting de hemel is eetbaar'...

• 06 Oktober 2010 - 23:57

Janneke:

Haha, en die chineesjes maar springen naar die bal, kun je niet beter basketbal gaan doen daar, of volley? Of is de uitdaging er dan een beetje af?
    En zijn jullie ook aan je tweede Lacrossetraining toegekomen? Bij mij is het namelijk bij de eerste blijven steken...maar ja, ik ben dan natuurlijk ook niet zo sportief als jullie!

Tot skypes weer, liefs

• 07 Oktober 2010 - 14:52

Peter En Marjon,:

Hallo Natasja en Leon,
    Fijn om te lezen dat jullie al helemaal gesetteld zijn in Hong Kong. Van de dagelijkse dingen die jullie meemaken wat sport, eten en gezelligheid betreft, is het goed en mooi om dat te zien uit de foto's. Met de Ned. spulletjes moet dat ook zeker wel lukken. Samen heel veel plezier en wie weet tot!! Groetjes Peter en Marjon.

• 11 Oktober 2010 - 20:34

Angela:

Leuk om te zien hoe julie c1000 er uit ziet en de straat en zo, kan niet wachten het live te zien
    greotjes van ons uit Schijndel

• 02 December 2010 - 11:46

Monique Van Zoggel:

Hoi Leon en Natasja,

We hebben vanmorgen ons mam en jullie mam op het vliegveld in duitsland afgezet en ze gaan nu aan de verre reis naar jullie beginnen.
    Ons mam had er erg veel zin in dus ik hoop dat ze een leuke vakantie bij jullie zullen hebben

Groetjes Monique van tante Corry

• 07 December 2010 - 07:55

Betsie Van Osch:

Leon van harte gefeliciteerd met je verjaardag en vele gezonde jaren samen met Natasja.Ik hoop dat jullie weer een verslag gaan schrijven zodat ik weer kan meegenieten van jullie avonturen en bijzondere foto's. Veel plezier donderdag.
    Groetjes Betsie.

• 09 December 2010 - 09:22

Rianne En Mike:

hoi leon

van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
    fijne dag vandaag!

hoe is het verder????
    en met jou vader natasja???

groetjes Rianne Mike Imke Renske

• 03 Januari 2011 - 10:49

Julia:

nog een gelukkig Nieuwjaar!!
    en misschien tot snel! (je weet maar nooit..)

• 04 Januari 2011 - 11:13

Nelly Van Herpen:

Hallo Natasja en Leon,
    Een beetje aan de late kant maar op de eerste plaats ook voor jullie een heel goed nieuwe jaar en bedankt voor de mooie foto. Hier in Heesch en Geffen horen wij nog vaak over de mooie vakantie die de dames hebben gehad!
    Geniet nog van Hongkong en vele groeten,
    Houdoe!

• 07 Januari 2011 - 12:47